Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция мечтае за следващата фаза

[post-views]

След отличното представяне в първата фаза на Мондиал 2014 Франция се размечта да стигне далеч на шампионата в Бразилия. В груповата фаза „петлите” разгромиха Хондурас (3:0) и Швейцария (5:2), а с резервите удържаха 0:0 на Еквадор. Мечтите са едно, а реалността е сблъсък с Нигерия тази вечер в поредния 1/8-финален двубой на световното първенство.
Надеждите на „петлите” са свързани с името на Карим Бензема, който с подвизите си в Бразилия измести от сърцата на французите отсъстващия поради контузия Франк Рибери.
Под въпрос за мача е защитникът Мамаду Сако,  който лекува мускулна контузия. Крилото на Нигерия Виктор Моузес тренира на пълни обороти и е готов за осминафинала. Моузес бе най-сериозната въпросителна в състава заради контузия, но играчът на Челси взе участие наравно с останалите под жаркото слънце в столицата Бразилия.
Единствено полузащитникът Майкъл Бабатунде не тренира заради счупване на дясната китка. Нигерийците вече изцяло мислят за футбол, след като спорът  за неплатени бонуси с федерацията бе разрешен.

Най-ново

Единична публикация

Избрани