Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тържествено сдаване на длъжността

[post-views]

Тържествен ритуал по сдаване на длъжността командир на 4-ти артилерийски полк се състоя в района на полка в Асеновград, съобщиха от СВ. Ритуалът започна с приемане на строя от командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.
Началникът на отдел „Личен състав” в командването на СВ полковник Анатоли Димитров прочете заповед на министъра на отбраната за сдаване на длъжността командир на 4-ти полк от полковник Димитър Илиев на заместник-командира на полка – подполковник Тодор Некезов, който ще изпълнява длъжността до назначаването на титуляр. С президентски указ, считано от 30 юни, полковник Димитър Илиев поема командването на 2 механизирана бригада със звание бригаден генерал.
Генерал-майор Ненов благодари на полковник Илиев за доброто ръководене и управление на полка и му връчи предметна награда (на снимката). Полковник Илиев благодари за оказаното доверие и се прости с бойното знаме на полка като го предаде чисто и неопетнено на подполковник Некезов.
Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на личния състав от военното формирование. На ритуала присъстваха още и взвод кадети от армията на САЩ, които са на посещение в полка.

Най-ново

Единична публикация

Избрани