Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Държавните мъже на крака по повод годишнина

[post-views]

24-ата годишнина от възстановяването на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите (СВИВП) бе отбелязана с тържествен ритуал в зала „Тържествена” на Централния военен клуб. Церемонията стартира със ставане на крака и посрещане на знамето на организацията, звуците на държавния химн и издиреният и възстановен химн на съюза, написан още през 30-те години на 20 век, както поясни настоящият председател младши лейтенант о. з. инж. Петър Велчев.
Химнът на СВИВП бе последван от празничен водосвет и поднасяне на поздравления от институции. С поздравителни адреси Съюза уважиха президентът на Република България, върховен главнокомандващ и патрон на организацията Росен Плевнелиев, премиерът Пламен Орешарски, Янко Янков, председател на Комисията по отбрана, министърът на отбраната Ангел Найденов, Съвместното командване на силите, командването на Сухопътни войски и други структури на българската армия.
С награден знак и грамота на министъра на отбраната за активна военнопатриотична дейност бяха отличени о. з. полковник Георги Станчев, о. з. старши лейтенант Христо Ненов и старшини и редници от запаса, както и цивилни членове на организацията.
Ден преди тържеството по повод 24-ата годишнина от възстановяването на СВИВП, в БТА ръководството на съюза ще даде пресконференция. Сред най-наболелетие въпроси, които бяха обсъждани там бе приетият само преди няколко дни от Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.
Категоричното мнение на представителите и членовете на съюза е, че измененията и допълненията са недостатъчни, за да се подобри тежкото социално положение на военноинвалидите и военнопострадалите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани