Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Монетата на командира” за майор Енчев

[post-views]

Майор Георги Енчев, офицер в Съвместното командване на Многонационалните сили за подпомагане на сигурността в Афганистан, получи специално отличие от командващия на щаба генерал-лейтенант Джоузеф Андерсън за своя принос към подготовката на силите на НАТО, които следва да пристъпят към изпълнение на задачи в зоната за отговорност през юли 2014 година, съобщиха от МО.
По време на своята мисия в състава на отдела „Подготовка и поуки от практиката” майор Енчев участва в организирането и провеждането на тактическо учение – заключителен етап от подготовката на щабовете на НATO, преди развръщането им на територията на Афганистан. По време на учението, което се е провело в Обединения тренировъчен център (ОТЦ) Ставангер, Норвегия, генерал-лейтенант Андерсън е отбелязал много добрата организация и професионализма на експертите от щаба. По негово разпореждане, след края на учението с „Монетата на Командира“ са удостоени двама офицери, единият от които е майор Георги Енчев. С „Монетата на Командира“ (Commander’s coin) се удостоява военнослужещ в знак на признание за неговите добродетели и достойнство.

Майор Георги Енчев е офицер от Българската армия от 17 август 2000 г. През 2012 г. завършва Военна академия „Г. С. Раковски“, специалност „Управление на оперативните формирования от Сухопътните войски“. Близо 10 години служи в състава на Втора механизирана бригада в Стара Загора.

Най-ново

Единична публикация

Избрани