Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обучението във Военна академия става едногодишно

[post-views]

Обучението на слушателите във Военна академия „Г. Ст. Раковски” предстои да стане едногодишно, стана ясно вчера. В момента този срок е 14 месеца.
Въпреки ежегодно отчитаните много добри и отлични резултати, има насоки, където все още може да се усъвършенства военнообразователната система, каза съветникът на министъра на отбраната Георги Хараланов при откриването вчера на военнонаучната конференция на факултет „Командно-щабен” във ВА. Като пример в това отношение той посочи възможността за преминаване от 14-месечно към едногодишно обучение в академията.
Хараланов напомни, че в момента протича преглед на структурите във въоръжените сили. Основната цел е да имаме високоподготвена и технологично оборудвана армия, способна да изпълнява задачи в целия спектър от мисии, заяви той и открои три основни направления за бъдещата работа. По отношение на развитието на човешкия състав всички наши усилия трябва да се насочат към осигуряването на стабилност, предвидимост и привлекателност на военната професия, изтъкна Хараланов. Относно развитието на въоръжението и техниката той посочи, че нашата военна промишленост трябва да бъде стимулирана и може да произвежда както нови бойни машини за пехотата, така и нови кораби и друга техника. Хараланов заяви, че организационно трябва да се развиват тези структури, от които в най-голяма степен зависи изпълнението на бъдещите задачи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани