Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джокович: Григор Димитров може да спечели „Уимбълдън”

[post-views]

Поставеният под номер № 1 в основната схема на тенис турнира „Уимбълдън” Новак Джокович коментира с притеснение успеха на следващия си съперник Григор Димитров над британеца Анди Мъри и обяви очакванията си за предстоящия им сблъсък на 1/2-финалите в петък.
„Григор Димитров е човекът, който може да спечели турнира. Фактът, че той не е загубил мач на трева този сезон говори за качествата му. Успехът над Анди в три сета показва, че има потенциал да бъде шампион в турнирите от Големия шлем. Дали ще е тук или на някое от другите състезания, тази победа му предстои. Той спечели турнири на различни настилки тази година, това говори за качествата му. Играта му доста се подобри, а работата с Роджър Рашийд много му помага. Той става все по-опитен в мачовете на „голямата сцена”, които са много полезни за сериозна надпревара като „Уимбълдън”.
Балканският полуфинал Димитров – Джокович е в петък. Успее ли сърбинът да спечели турнира, ще се завърне под № 1. Ако Григор триумфира ще дебютира в Топ 5 на АТР ранглистата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани