Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пламен Константинов ще води България на Световното първенство по волейбол

[post-views]

Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален отбор на България по волейбол, реши Управителния съвет на Българската федерация. 41-годишният бивш капитан на националния отбор заменя италианеца Камило Плачи, който подаде оставка в началото на миналата седмица след слабото представяне на България в Световната лига.
„Уверен съм, че той ще направи най-доброто за подготовката на отбора”, съобщи президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров.
Договорът на Пламен Константинов е до края на Световното първенство в Полша, което започва в края на август. Помощник на Пламен Константинов ще бъде италианецът Алесандро Пироли, а останалите специалисти от Италия ще останат на работа в отбора. Владо Николов остава мениджър на тима. През последните две години Константинов беше наставник на елитния руски отбор „Губерния” (Нижний Новгород). Досегашният помощник-треньор Найден Найденов, който води временно България в последните два мача от Световната лига през уикенда срещу Русия, както и бившият национален селекционер Мартин Стоев, също бяха сред кандидатите за поста.

Най-ново

Единична публикация

Избрани