Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бойни самолети на ВВС участват в учението „Бриз 2014“

[post-views]

Бойни самолети на Военновъздушните сили ще участват в националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2014“. Екипажи от база Безмер ще изпълняват интензивни полети над териториалните води с щурмовите Су-25. Мисиите, които ще отработват бойните самолети, имат за цел да тестват способностите на флота за противодействие на въздушен противник.
В хода на „Бриз 2014“ Су-25 ще нанасят учебни удари в условия на голямо разстояние от бреговата ивица. За целта екипажите ще изпълняват полети за въздушно разузнаване, откриване на в различни райони на Черно море морски цели и атаки срещу тях.
С учебно-боен самолет ще се изпълняват задачи по техника на пилотиране, самолетоводене на средна и малка височина и като краен етап – бойно използване по надводна цел. Целта е да се разшири съставът от пилоти, които ще участват в тренировки и учения над море и да се осигури приемственост на летателния състав.
На летище Балчик се пребазира и вертолет Ми-17, чийто екипаж ще е в готовност за изпълнение на задачи по търсене и спасяване на море и авиомедицинска евакуация.

Най-ново

Избрани