Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бригаден генерал Димитър Илиев е новият командир на 2-ра бригада

[post-views]

Бригаден генерал Любчо Тодоров сдаде длъжността командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада на бригаден генерал Димитър Илиев. Това стана на тържествен ритуал в Стара Загора в присъствието на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев. Гости на тържеството бяха областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова, председателят на Общинския съвет на града Емил Христов, генерали и офицери от запаса и представител на Старозагорската митрополия.
Прочетена бе заповед на министъра на отбраната в изпълнение на указа на президента за смяната на командирите. Генерал-майор Андрей Боцев отличи с предметна награда бригаден генерал Любчо Тодоров, който става заместник-командир на Сухопътните войски. Той представи и новия командир на 2-ра бригада бригаден генерал Димитър Илиев, като му пожела нови висини във военната служба.
Бригадата изпълни всички поставени задачи по трите мисии на Въоръжените сили, заяви в словото си бригаден генерал Тодоров. Той се спря накратко на извършеното от  формированието в периода, в който е бил негов командир, и изказа благодарност към целия личен състав.
Изправям се пред този строй с чувство на вълнение, тъй като отново имам възможност да се върна там, където започнах службата си – бях назначен в 49-и мотострелкови полк, който беше част от 2-ра дивизия в Стара Загора. За мен това е знаменателно и аз го споделям с вас, отбеляза бригаден генерал Илиев. Той благодари на ръководството на Българската армия и в частност на Сухопътните войски за оказаната му чест да бъде повишен в звание и да бъде назначен за командир на бригадата. И увери генерал-майор Боцев, че осъзнава високата отговорност и се отнася с огромен респект към създаденото в бригадата, към нейната история, към мястото й в комплекта на Сухопътните войски, завоюваните успехи и престиж. Не ще пожаля сили, за да може бригадата под мое командване да затвърди високите постижения и да може да надграждаме способности, завърши новият командир на бригадата бригаден генерал Димитър Илиев. Той бе начело на тържествения марш, с който ритуалът приключи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани