Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Контраадмирал Димитър Денев пое командването на ВМС

[post-views]

Тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Военноморските сили” се проведе на 27 юни, в Щаба на Военноморските сили във Варна, съобщиха от МО. Досегашният командир на ВМС вицеадмирал Румен Николов предаде поста на контраадмирал Димитър Денев. На церемонията присъства заместник-министърът на отбраната Иван Иванов.
Той набеляза приоритетите, които предстои да бъдат реализирани в близко бъдеще. Сред тях открои прегледа на структурите на Въоръжените сили и създаването и реализирането на нов план за развитие, обхващащ периода до 2020 г. В заключение заместник-министърът на отбраната пожела успешна реализация на двамата висши офицери в изпълнение на високоотговорните им задачи.
Вицеадмирал Николов увери присъстващите, че на новата длъжност ще отдаде своите сили и умения да преведе през препятствията, да съхрани боеспособността и да усъвършенства възможностите на своеобразния „екипаж” на Българската армия, на чийто команден мостик има огромната чест и върховен дълг да бъде назначен. Новоназначеният командир на Военноморските сили контраадмирал Димитър Денев отправи благодарността си към ръководството на Министерството на отбраната за оказаното му доверие и подчерта важността на командната и управленска дейност, която всеки един командир осъществява. Той изрази увереност, че военните моряци ще докажат своя висок професионализъм и подготовка в предстоящото национално военноморско учение с международно участие „Бриз – 2014 г.”, както и по време на участието на български кораби в постоянните групи на НАТО в Средиземно море.

Най-ново

Единична публикация

Избрани