Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стотици се изследваха за алергии

[post-views]

Стотици пожелаха да се консултират и да разберат дали имат алергичен проблем и как той може да бъде преодолян. Това стана на специален пункт в Южния парк, а поводът за безплатните прегледи беше откриването на Седмицата за борба с алергиите.
„На полеви условия изследваме дишането, проходимост на дихателните пътища, правим и демонстрационни кожни проби, които дават представа на пациента каква реакция би се получила, ако той наистина има отклонения от нормата”, обясни доктор Симеон Узунов от Клиниката по клинична алергология към Александровска болница.
На пациентите, на които бъде установен здравословен проблем, се препоръчва да направят по-задълбочени изследвания в клиниката, където ще бъдат лекувани и наблюдавани.
„Успокоително е, че в България има достатъчно специалисти по алергични заболявания. В последните години тежестта и честотата им се увеличава, те се превръщат в сериозен проблем. Превенцията и лечението им не бива да се пренебрегват. Затова информационни кампании като настоящата са важни в борбата с алергиите”, смята Диана Хаджиангелова председател на АББА.
Събитието се организира от Българското дружество по алергология и Университетска болница „Александровска“, негови партньори са Асоциацията на българите боледуващи от астма и алергии и Столична община.

Най-ново

Единична публикация

Избрани