Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отличен атестат за Сухопътни войски

[post-views]

Съществен беше нашият принос за задачите, които изпълняваме по националната сигурност в мирно време, заедно постигнахме един отличен атестат за нашата съвместна дейност. Това каза генерал-майор Нейко Ненов по време на тържествената церемония, с която сдаде поста командир на Сухопътните войски на генерал-майор Андрей Боцев, в присъствието на началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов.
Без вашите усилия и професионализъм нещата нямаше да изглеждат по този начин, обърна се към личния състав на Щаба на СВ и командването на подчинените формирования генерал-майор Ненов, който вече е заместник-началник на отбраната. И продължи – „За мен няма никакво съмнение и съм напълно уверен, че и занапред ще продължите да полагате усилия за утвърждаване на авторитета на СВ, както в страната, така и сред нашите коалиционни партньори, за мен беше чест да бъда командир на Сухопътните войски”.
Благодаря на ръководството на Българската армия за честта, с която ме удостои с назначаването ми на тази високоотговорна длъжност, изтъкна генерал-майор Боцев. Предстоят ни много задачи и в ежедневната, и в учебно-бойната дейност на войските, ще разчитам на всеки един от вас за постигане на общата ни цел не само да запазим, но и да издигаме авторитета на СВ и БА, каза той пред присъстващите.
Генерал Ненов с опита си, придобит в различни мисии, в командване на многонационални формирования, ще бъде изключително полезен и на мен в качеството си на заместник-началник на отбраната, в името на реализацията на мисиите, стоящи пред БА и в частност – на мисиите на СВ, изтъкна в словото си вицеадмирал Николов. Генерал Боцев, със своя боен и щабен опит ще допринесе за решаване на задачите, които стоят пред вас, изтъкна той. Началникът на отбраната похвали действията на СВ по трите мисии на въоръжените сили и особено в подкрепа на населението при бедствия. Имиджът и авторитетът на БА се крепи не само в условията на бойни действия, той изпъква още повече в условията на съдействие и помощ, когато се налага, каза вицеадмирал Николов.
На церемонията бяха представени също заместник-командирът на СВ бригаден генерал Любчо Тодоров и началникът на Щаба на СВ бригаден генерал Пламен Атанасов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани