Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Увеличават се жертвите от израелската офанзива в Газа

[post-views]

Над 20 души са загинали при последната въздушна атаката на израелската армия в Ивицата Газа, твърдят палестинските власти. Здравното министерство съобщи, че по-голямата част от загиналите са убити при нападение срещу жилищна сграда и кафе в град Хан Юнис. Със последните жертви броят на смъртните случаи надхвърли 80 души, сред които цивилни, в това число жени и деца. Израелската офанзива в палестинския анклав е в отговор на продължаващите ракетни нападения по територията на Израел от страна на ислямистите от „Хамас”.
Израелските властите съобщиха, че през последните няколко дни бойците на движението са изстреляли над 370 ракети по-посока на Израел, включително и срещу столицата Тел Авив и Йерусалим. Независимо от масираната атака не се съобщава за нанесени по-сериозни щети или пострадали.
В отговор на ракетните нападения израелската армия е поразила повече от 750 цели в ивицата Газа, сред които ракетни площадки, командвани центрове и складове за оръжие.
Израелският премиер Бенямин Натаняху предупреди „Хамас”, че операцията „Защитно острие” ще продължи докато движението не прекрати ракетните нападения.
Тел Авив не изключи възможността да проведе и сухопътна операция в ивицата Газа. Крайната мярка получи широка обществена подкрепа от израелското население.
Междувременно ООН се събира на извънредно заседание заради влошаващата се ситуация в Близкия изток, която може да прерасне в нова война.

Най-ново

Единична публикация

Избрани