Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Засилени мерки за сигурност преди сблъсъка за футболната титла

[post-views]

Мерките за сигурност преди неделния финал на Мондиал 2014 между Германия и Аржентина ще бъдат изключително засилени. Полицията ще следи стриктно за нарушители на обществения ред по улиците на Рио де Жанейро и основно около стадион „Маракана”. Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел ще бъдат сред присъстващите специални гости на мача за титлата на Световното първенство.
Русия ще организира Мондиал 2018 и поради тази причина присъствието на Путин на финала на шампионата в Бразилия е задължително. Аржентинският президент Кристина Кирхнер все още не знае дали ще гледа на живо двубоя между Германия и Аржентина. Германският президент Йоахим Гаук и бразилският президент Дилма Русеф със сигурност ще бъдат на легендарния стадион „Маракана”, за да видят кой ще бъде новият световен шампион по футбол.
Едно от местата, където ще има засилено полицейско присъствие, е плажът Копакабана, където запалянковците традиционно се събират да гледат мачовете на огромни екрани. Предвидено е и военните да помогнат на полицията при охраната на града преди, по време и след двубоя за световната титла. Очакват се десетки хиляди привърженици от Аржентина да пристигнат в Рио де Жанейро и това може да доведе до сериозни ексцесии с местните бразилски запалянковци. Фенове без билети за мача няма да бъдат допускани в близост до „Маракана”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани