Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бъдещи летци – отличници на държавните изпити

[post-views]

Семестриални и държавни изпити с курсантите-летци от факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” се проведоха на летище Долна Митрополия.
Началникът на Авиационния учебен център към УАГр „Георги Бенковски” майор Пламен Попов сподели какви са новостите в обучението: „Наблегнато бе на самостоятелните полети. Курсантите летят сами на борда. Те усвоиха един по-сложен вид подготовка – сложен пилотаж в комплекс, сложен пилотаж в наклонена равнина, зона сложен пилотаж коси фигури и самолетоводене на малка височина. От много години с курсанти не са провеждани изпити по този вид подготовка. Момчетата са подготвени много добре и ще се справят отлично на държавния изпит. Те завършват с нальот от 70 часа, което е много добро постижение.”
Изпитът премина при отлична организация, висока мотивация и желание за отлично представяне. Изпитната комисия с председател заместник-командира на ВВС бригаден генерал Анатолий Кръстев извърши крайното оценяване. Всички обучаеми получиха отлични оценки за показаните практически умения в техникaта на пилотиране.
Високите резултати са доказателство за добрата подготовката, умения и качества на младите летци, а също така и за високия професионализъм и всеотдаен труд на техните инструктори капитаните Милков, Чаушев, Воденичаров и Райков. Наред с тях работи и цялото командване на УАГр „Георги Бенковски”, всички инспектори и командването на Учебна авиационна ескадрила – майор Аршинков, капитан Цанов, майор Валентин Иванов, майор Пламен Иванов, капитан Михов, майор Велев. Инструкторският състав беше активно подпомаган в работата си от командира на групата – полковник Григорий Стаменов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани