Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Късметът подпря Меси и компания

[post-views]

Късметът прати Аржентина на финал, след като далеч по-добрият тим на Холандия се провали при дузпите във втория полуфинал от световното първенство в Бразилия. В редовното време и продълженията двата отбора не си отбелязаха голове. При наказателните удари в герой за Аржентина се превърна вратарят Серхио Ромеро, който отрази ударите на Рон Влаар и Уесли Снайдер. В същото време Луис Ван Гаал този път се довери на титулярния си страж Яспер Силесен, но той не можа да спаси нито една дузпа.
По този начин „лалетата” не успяха да повторят постижението си от Мондиал 2010, когато стигнаха до финала, но загубиха от Испания. Аржентина ще се опита да спечели третата си световна титла, а Германия своята четвърта. Съставът на Йоахим Льов ще се опита да стане и първият европейски тим, който триумфира с купата в Южна Америка.
В състава на Холандия след контузия се завърна опорният халф Найджъл де Йонг. Робин ван Перси, който беше под въпрос до последно, също беше титуляр. Нападателят на Манчестър Юнайтед си партнираше в предни позиции с другата голяма звезда на „оранжевите” – Ариен Робен. На вратата Луис Ван Гаал отново  заложи на Яспер Силесен, когото смени преди дузпите срещу Коста Рика.
За Аржентина в атака играеха Меси, Гонсало Игуаин и Есекиел Лавеци, който отново беше титуляр в отсъствието на контузения Анхел ди Мария. В средата на терена Алехандро Сабейя избра триото Хавиер Масчерано, Лукас Биля и Енцо Перес, а четиримата в защита няха Пабло Сабалета, Мартин Демикелис, Есекиел гарай и Маркос Рохо.
Преди първия съдийски сигнал на Джунейт Чакър с едноминутно мълчание беше почетена паметта на легендата на Реал Мадрид и световния футбол Алфредо ди Стефано, който почина в понеделник. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани