Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Редът, условията и организацията за окомплектоване на батальона във Враца са обявени със заповед на министъра на отбраната от 1 юли. Документът, заедно с допълнителните регистри за офицери, сержанти и войници във формированието, може да бъдат прочетени в сайта на Министерството на отбраната – www.mod.bg.
Според заповедта, до 1 септември офицерите и офицерските кандидати, желаещи да кандидатстват за места в батальона, трябва да подадат рапорти, към които да приложат заверено копие от документите от последното атестиране и кадрова справка. В периода 24-26 септември комисиите по кариерно развитие ще разгледат документите в низходящ ред на военните звания. До 20 ноември командирът на Сухопътните войски да издаде заповед за преназначаване и повишаване във военно звание, считано от 1 декември, на класирането военнослужещи, се посочва в министерската заповед.
Срокът за кандидатстване за сержантски или войнишки длъжности също е 1 септември. До 27 ноември командирът на СВ трябва да издаде заповед за назначаването на определените военнослужещи, считано от 1 декември.
Офицерските позиции в регистъра са 10 на брой и започват с началника на щаба на военното формирование.
Сержантските позиции са 11, а тези за войници – 48.

Най-ново

Единична публикация

Избрани