Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хауърд – военен министър на САЩ

[post-views]

Първенството на планетата ражда какви ли не чудатости. Президентът на САЩ Барак Обама не изключва възможността да повери политически функции на Тим Хауърд, новия национален герой на САЩ след отличните прояви на вратаря на Мондиал 2014.
„Има петиция в официалния сайт на Белия дом с искане Тим Хауърд да бъде следващият министър на отбраната. Сега това място принадлежи на Чък Хейгъл, но ако има свободно място обещавам да размисля за това”, каза Барак Обама в традиционното неделно обръщение към нацията.
Вратарят на САЩ влезе във футболната история, след като направи безпрецедентните 16 спасявания в осминафиналния мач от Мондиал 2014 срещу Белгия. Това е рекорд за една среща на Световно първенство, откакто е въведена системата за отчитане на статистиката през 1966 година. С изключителните си намеси Хауърд опази мрежата си суха в редовните 90 минути, но в продълженията Белгия все пак стигна до успеха с 2:1.
„Това няма съществено значение за мен. Все пак това ми е работата. След като сме загубили, каква е разликата дали съм направил 20 спасявания, или нито едно’’, коментира 35-годишният страж, който заслужено беше избран за играч на мача.
„Оставихме сърцата си на терена, но не успяхме да постигнем мечтата си. Белгийците са много силен отбор, постоянно ни поставяха под натиск. Въпреки всичко, бяхме толкова близо. Шапки долу пред съотборниците ми. Можем да бъдем горди с представянето си’’, допълни Хауърд. Селекционерът на американците Юрген Клинсман също не спести похвали за вратаря. „Това, което направи Тим, беше феноменално, изключително. Той направи невероятен мач и запази надеждите ни до края’’, каза Клинсман.

Най-ново

Избрани