Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

7 е добро число за бундестима

[post-views]

Отборът на Германия унищожи, помля, разпердушини и какво ли още не Бразилия за крайното 7:1 в 1/2-финален мач от Световното първенство, игран в Бело Оризонте. Досега такова чудо не помни историята на най-популярната игра. Само в рамките на шест минути Маншафтът уби всякакви златисти надежди с цели четири гола – Мирослав Клозе (23), Тони Кроос (24 и 26) и Сами Кедира (29). Преди това Томас Мюлер вкара смятания в тази минута (10-а) за скъпоценен гол. След почивката Андре Шюрле добави две попадения в 69-ата и 79-ата минута. В 90-ата Оскар запази малко от достойнството на своя тим с попадение за крайното 1:7. Миро Клозе задмина бразилеца Роналдо и вече германец е човекът с най-много попадения на Мондиала – 16. Селесао никога не беше допускал седем гола на Световното първенство, както и шест. Бундестимът разкова и разхвърля из влажния въздух на Бело Оризонте тима на Луиш Фелипе Сколари. Германците си отмъстиха за загубения финал от Бразилия през 2002 година и ще търсят първа титла от 1990 година насам.
Домакините трябваше да се справят без контузения Неймар и наказания Тиаго Силва. На техните места влязоха нисичкият Бернард и Данте. Мирослав Клозе се появи в атаката на Германия, а капитанът Филип Лаам отново пое задачите на десния бек. По време на химна капитанът на Селесао днес Давид Луиш и Жулио Сезар показаха фланелка на Неймар и направиха жест към своя съотборник.
След края на мача избухнаха безредици в различни бразилски градове, а Сколари пое цялата вина за катастрофата.
Повечето бразилски футболни специалисти обаче се обединиха около мнението, че всички трябва да помогнат на тима да се вдигне и да спечели мача за третото място в събота.
Немците пък пишат история с поредния си финал, който този път ще бъде на митичния „Маракана”. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани