Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Блатер постави висока оценка на организацията на Мондиал 2014

[post-views]

Президентът на ФИФА Сеп Блатер оцени високо завършилото световно първенство по футбол в Бразилия. Швейцарецът заяви, че като качество на игра в мачовете турнирът е бил на изключително високо ниво и много малко мондиали биха могли да съперничат на последния в това отношение. Блатер коментира организацията на Световните финали в Русия след четири години:
„В Бразилия първоначално планирахме да задействаме 17 стадиона в 17 града. После ги съкратихме до 12. В Южна Африка бяха използвани 10 стадиона в 9 градове. Сега все още мислим какъв брой ще бъде оптимален. Русия е футболна страна, но през септември с организационния комитет ще преценим на каква бройка да се спрем. Възможно е да съкратим броя на стадионите или градовете до десет.“
През септември 2012 година Русия обяви 12 стадиона в 11 града за домакини на Световното през 2018 година, но тази цифра сега се оказва неокончателна. За момента стадионите , на които ще се проведе мондиала след 4 години, са следните: Москва („Лужники” и „Спартак”), Санкт-Петербург, Казан, Сочи, Калининград, Волгоград, Самара, Нижний Новгород, Ростов-на-Дон, Екатеринбург и Саранск.

Избрани