Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Само за ден 18 задържани бежанци на границата с Турция

[post-views]

В края на тази седмица военният министър Ангел Найденов ще посети крайния участък от строежа на оградата по границата ни с Турция, за да приеме от командването на Сухопътни войски вече готовото заграждение. Оградата, която трябва да спре притока на нелегални имигранти, е дълга малко повече от 30 километра и е висока 3 метра.
Тя бе изграждана от екипи на инженерни войски в неблагоприятни климатични условия – чести дъждове и градушки. Въпреки това съоръжението е завършено навреме, защото потокът от бежанци отново се засилва.
В сводка на МВР е посочено, че за 24 часа на входа на държавната ни граница са задържани 18 души, от които 17 на зелена и 1 на ГКПП на българо-турска граница.
С цел противодействие на незаконната имиграция, служителите на дирекция „Миграция” са насочили усилията си към ефективно изпълнение на процедурите по връщането на всички задържани.
За усилване на контрола по границата, са командированите допълнителен брой полицаи, които подпомагат охраната, съпровождат задържани лица и обработват документите за полицейска регистрация.
Екипи от медицински специалисти извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани