Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

На 18 юли Карлово отбелязва 177 –та годишнина от рождението на Васил Левски. На Двадесет и третият народен събор общината организира и празник на града. От 09.00 ч. в храма „Св. Николай” ще бъде отслужена тържествена света литургия. В 10.00 ч. ще бъдат поднесени цветя пред гроба на Гина Кунчева.
Литийното шествие е с начален час 10.15 ч. Шествието ще започне от храм „Св. Николай”, ще продължи по ул. „Ал. Стамболийски” и ул. Гурко” и ще завърши на площад „20 юли”, където ще бъдат посрещнати участниците в националния туристически поход „ По стъпките на Апостола”.
С тържествен ритуал ще бъдат издигнати знамената на Република България и град Карлово. На площада ще бъде отслужен молебен за благоденствието на града и жителите.
Тържественият митинг-заря е от 21.00 ч. на площад „Васил Левски”. В програмата на честването са включени литературно-музикална програма и национален музикален преглед на общинските организации на СОСЗР. Преди началото на митинга-заря от националния музей „Васил Левски” ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет.
В тържествената церемония ще вземе участие и президентът Росен Плевнелиев. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани