Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА загуби безславно от „Зимбру”

[post-views]

ЦСКА отпадна безславно във втория предварителен кръг на Лига Европа след 0:0 на реванша със „Зимбру” в Молдова. След 1:1 в София на „червените” им трябваше успех или голово реми в Кишинев, ала слабата и безидейна игра на отбора така и не доведе до гол в мрежата на „Зимбру”, който ще спори с австрийския „Грьодиг” в следващия кръг на турнира.
Молдовците се класираха напред след общ резултат 1:1 по правилото за повече отбелязани голове на чужд терен. За всичките 90 минути ЦСКА стигна до едва две чисти голови положения, но Тони Силва и резервата Йоахим пропиляха шансовете. В края нервите на Еденилсон Бергонси не издържаха и той си изпроси директен червен картон след удар без топка срещу резервата на домакините Спатару.
Така ЦСКА отпадна за втори пореден път в Европа още срещу първия съперник, а Стойчо Младенов повтори срама срещу „Мура” преди две години по абсолютно същия начин след две ремита. Младенов заложи на цели 7 български играчи сред титулярите, а освен това в 11-те беше и Маркиньос, но изненадващо голмайсторът от първия мач Антон Карачанаков изобщо не се появи на терена в Кишинев и остана неизползвана резерва.

Най-ново

Единична публикация

Избрани