Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Лудогорец” се изправя срещу „Партизан” в решаващ двубой

[post-views]

Отборите на „Лудогорец” и „Партизан” отново ще застанат един срещу друг в ключов сблъсък от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Двата тима излизат на стадион „Лудогорец Арена” в повторение на миналогодишната среща помежду си отново на тази фаза на турнира.
Тогава „орлите” триумфираха и сега ще опитат да повторят това. „Гробарите” обаче са мотивирани за реванш и едва ли ще се дадат лесно. „Партизан” играе в Шампионската лига на мястото на вечния враг „Цървена звезда”, който не получи лиценз за турнира, макар да стана шампион на Сърбия.
„Черно-белите” вече преодоляха един съперник в надпреварата, като записаха две убедителни победи над „ХБ Торшавн”. В същото време „Лудогорец” не изглежда в оптимална форма от началото на сезона. Българският шампион отстрани непретенциозния „Дюделанж”, но във втория мач стигна само до равенство 1:1.
В първенството пък разградчани записаха една загуба и едно равенство и все още нямат победа на сметката си. Това не е никак обнадеждаващо, но надеждите са, че отборът вече е успял да напипа верния ритъм и ще го покаже довечера. Отстраняването на „Партизан” и класирането за плейофа в турнира е от изключителна важност за „Лудогорец”.
Първо това ще бъде поредната крачка към груповата фаза, а дори и да не успее да стигне дотам, тимът от Разград ще продължи участието си в Лига Европа, където може да се опита да повтори успеха си от миналия сезон, когато стигна до 1/8-финал. Не на последно място, „орлите” останаха единствения български представител в Европа и трябва да се борят и за честта на родния футбол и за коефициент. Треньорът на „зелените” Стойчо Стоев обаче е поставен в доста деликатна ситуация преди мача. Цели петима основни бранители са контузени и това може да доведе до доста сериозна дупка в отбраната на тима. Наставникът не може да разчита на Александър Барт, Георги Терзиев, Йордан Минев, Козмин Моци и Брайън Ангуло. Така вероятно двойката централни бранители ще бъде Теро Мантула – Александър Александров, а на бековете ще стартират Жуниор Кайсара и Витиня.
На вратата отново ще е Владислав Стоянов. Двойката дефанзивни халфове пък ще бъдат Дяков и Златински. Върджил Мисиджан и Михаил Александров ще действат по крилата, докато Марселиньо ще бъде в ролята на плеймейкър, а Роман Безяк ще води атаката на отбора. В състава на „Партизан” ситуацията е доста по-добра и наставникът Марко Николич няма проблеми с контузени и наказани. Много е вероятно той да стартира с двама в атака в лицето на Данко Лазович и Шкулетич, като така да опита да притесни необиграната отбрана на домакините.
Сърбите ще се надяват най-малкото да отбележат гол довечера, а при повече шанс ще търсят и победата, която да им даде огромно предимство преди реванша.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани