Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Ивайло Петров изведе „АЕЛ” Лимасол до победа над „Зенит”

[post-views]

Воденият от Ивайло Петев „АЕЛ” (Лимасол) сензационно победи „Зенит” в първа среща от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.
С няколко минавания на центъра за целия мач и едно единствено положение кипърският тим спечели с 1:0 и постави на карта съдбата на Андре-Вилаш-Боаш, който едва ли ще запази поста си, ако в реванша „питерци” не заличат пасива си. Гола за „АЕЛ” отбеляза Лукаш Гикиевич в 63-ата минута с глава. Малко по-късно Аксел Витсел си изкара червен картон за удар без топка и остави „питерци” с 10 човека.
Преди гола „Зенит” държеше мача под контрол и пропусна 4-5 отлични възможности, но липсата на концентрация у Хълк, Дани и компания позволи на домакините да оцелеят. В стартовата единайсеторка на Петев присъстваха само двама кипърци – защитниците Валентинос Сиелис и Мариос Николау. Сред останалите титуляри имаше футболисти от Бразилия, Испания, Португалия, Франция, Мароко и Полша. Андре Вилаш-Боаш можеше да разчита на всичките си звезди, начело с Хълк и новото попълнение Есекиел Гарай.
Двамата се присъединиха към тима само преди седмица, но въпреки изоставането в подготовката, започнаха от първата минута. Хосе Саломон Рондон и Андрей Аршавин останаха на пейката, а триото в атака оформиха Дани, Хълк и Александър Кержаков.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани