Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Нов командир на 4-и артилерийски полк

[post-views]

На 28 юли в длъжност встъпи новият командир на 4-и артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев. Това стана на ритуал в района на формированието в присъствието на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, който заяви, че полкът е с дългогодишни традиции  и е командван от знаещи и можещи офицери. Постигнал е високи резултати по трите мисии, които са в основата на подготовката на  Сухопътните войски . Генерал-майор Боцев благодари на военнослужещите за досега постигнатите резултати. И определи новия командир като опитен офицер, преминал през всичко основни длъжности, като му пожела много успехи и да надгражда способностите на 4-и артилерийски полк.
Заповед на министъра на отбраната за назначаването на полковник Мишев прочете подполковник Божидар Божинов от отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски. За мен е въпрос на висока чест и отговорност да поема командването на най-елитното артилерийско формирование на Сухопътните войски. Наследявам полка от бригаден генерал Димитър Илиев – един ерудиран и уважаван от мен офицер. Това повишава още повече моята отговорност, каза в словото си новоназначеният командир на 4-и полк.
Полковник Лъчезар Мишев е роден през 1969 г. Завършил е военното училище в Шумен през 1991 г., Военна академия „Георги Ст. Раковски” през 2005 г. и през тази година – факултет „Национална сигурност и отбрана” на същата академия. Досега е заемал длъжностите командир на взвод, командир на батарея, заместник-началник щаб и началник на щаб  на самоходен дивизион на бригада, старши помощник-началник на отделение „Оперативно” на бригада, командир на самоходен дивизион и заместник-началник щаб на бригада по огневата поддръжка. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани