Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Без съкращения на хора в Министерството на отбраната

[post-views]

Не предвиждаме съкращения на хора в рамките на тези два месеца, ще бъдат оптимизирани плащанията и се надяваме, че тази критична ситуация ще даде много добри аргументи да има подкрепа за националната програма „България в НАТО и европейската отбрана 2020”.
Това обяви министърът на отбраната Велизар Шаламанов, който вчера представи пред журналисти двамата заместник-министри на отбраната – доцент д-р Десислава Йосифова и Павел Анастасов, както и началникът на кабинета на министъра на отбраната Илия Налбантов. В екипа на министъра ще има и четирима съветници.
По време на брифинга стана ясно, че от бюджета на МО ще бъдат орязани 99,8 млн. лв., като нивото му ще падне до 978 млн. лв. или 1,21 на сто от брутния вътрешен продукт. Ще бъдат спрени или отложени редица плащания, включително и членският внос на България в НАТО.

Павел Анастасов – заместник-министър на отбраната

Заместник-министърът на отбраната Павел Анастасов е роден на 1 юли 1984 г. в София.
В периода 2003 – 2007 г. следва специалност политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където завършва с образователно-квалификационна степен бакалавър. През 2006 г. завършва Лондонска школа по икономика в Обединеното кралство, където се обучава по Публични политики на Европейския съюз. През 2007 – 2008 г. учи в Лондонски университетски колеж в Обединеното кралство, където става магистър по Централно и Югоизточноевропейски изследвания. През 2012 г. специализира във Факултета по държавно управление „Джон Ф. Кенеди“, САЩ.
В периода 2008 – 2009 г. работи в Министерството на отбраната като експерт в Дирекция „Политика за сигурност и отбрана“. В периода 2009 – 2011 г. е бил парламентарен секретар в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От януари 2012 г. до август 2014 г. в администрацията на президента на Република България е ръководител на звено „Стратегически анализи и прогнози“.
Владее английски, руски, френски и немски език.

Десислава Йосифова – заместник-министър на отбраната

Доц. д-р Десислава Йосифова е магистър по икономика със специалност “Счетоводство и контрол”, УНСС – София. Притежава докторска степен по икономика (дисертация в областта на финансово-счетоводни модели при управление и надзор на банки в несъстоятелност).
От 1997 г. работи в катедра „Икономика и счетоводство в транспорта“ при Висше транспортно училище „Тодор Каблешков”, София, където преподава. Към настоящия момент е доцент във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), където е и ръководител на катедра „Счетоводство и контрол”. Като университетски преподавател провежда лекционни курсове по финансово счетоводство, управленско счетоводство; банково и бюджетно счетоводство; данъчно счетоводство; отчитане и контрол на европейски проекти.
През 2004 г. е била на специализации в Московския държавен университет по транспорт и комуникации /МИИТ/, Институт по икономика и финанси в направленията „Финансы и кредит” и „Бухгалтерский учет, анализ и аудит”.
По линия на европейската програма „Еразъм”, през 2009 г. е лектор в Университета в Пардубице, Чехия, през 2010 г. е лектор в Техническия Университет във Варшава, Полша (Warsaw University of Technology), а през 2011 г. е лектор във Висше училище „Кароли Робърт”, Унгария, където изнася лекции, свързани с опита на България при усвояването и отчитането на средства от Европейските фондове.
Автор е на над 150 публикации в областта на счетоводството и финансите. Консултант и ключов експерт е в разработване, управление, изпълнение и отчитане на европейски проекти в различни сектори на икономиката.
От 2010 г. е член на научния комитет на Accounting and Auditing Congress, ACIM -A Change in Management, гр. Порто, Португалия. Член е на European Association for Security, базирана в гр. Краков, Полша.

 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани