Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обещават тройни премии в „Лудогорец”

[post-views]

Собствениците на „Лудогорец” братя Домусчиеви са обещали тройни премии на своите футболисти, ако отстранят „Стяуа” и влязат в групите на Шампионската лига, разбра БА. Така при успех момчетата на Георги Дерменджиев ще прибавят към банковите си сметки по няколко хиляди евро, а в касата на клуба ще влязат милиони. Според запознати сумата за индивидуална премия ще надвиши десет хиляди от единната континентална валута.
Иначе „Стяуа” постигна минимална победа с 1:0 срещу „Лудогорец” в първия плейоф от Шампионската лига. Двубоят се игра пред 35500 зрители на „Национал Арена” в Букурещ. Победният гол вкара Алесандру Кипчиу в 89-та минута. Владислав Стоянов изигра много силен мач за „Лудогорец”, като спаси и дузпа изпълнена от Кипчиу през първото полувреме. Българският шампион не издържа в края на мача и допусна гол, но пред „орлите” остават всички шансове за класиране в групите на Шампионската лига при успешен реванш след седмица в София на националния стадион „Васил Левски”.
„Стяуа” доминираше през първото полувреме и създаде доста работа за Владислав Стоянов, който обаче демонстрира невероятните си качества и направи решаващи спасявания.
Румънският шампион направи силна атака в 4-та минута, когато след многоходова комбинация топката стигна до Кипчиу, който стреля от около 20 метра, но изпрати топката над напречната греда. Първият удар в очертанията на вратата на „Стяуа” бе в 9-та минута. Върджил Мисиджан центрира от корнер в наказателното поле на „Стяуа”, Марселиньо стреля с глава, но Гиедриус Арлаускис улови топката. Лукаш Шукала направи сериозен пропуск пред вратата на „Лудогорец” в 13-та минута. Николае Станчиу центрира от корнер в наказателното поле на „Лудогорец”, Лукаш Шукала стреля с глава, но в страни от левия стълб на вратата на Владислав Стоянов.
„Стяуа” получи правото да изпълни дузпа в 34-та минута. Лучиан Сънмартян направи много силен пробив, като навърза няколко футболисти на „Лудогорец”, а накрая бе фаулиран в наказателното поле от Йордан Минев и Феликс Брих без да се поколебае посочи бялата точка. Алесандру Кипчиу стреля в долния десен ъгъл на вратата на „Лудогорец”, но Владислав Стоянов демонстрира чудесен рефлекс и спаси.
Алесандру Кипчиу фаулира Жуниор Кайсара в 35-та минута и получи жълт картон от Феликс Брих. По този начин Кипчиу ще пропусне реванша след седмица в София.
В последните секунди на първото полувреме играчите на „Лудогорец” допуснаха груба грешка и топката стигна до Алесандру Кипчиу, който навлезе опасно в наказателното поле на гостите и стреля опасно, но Владислав Стоянов отново демонстрира чудесен рефлекс и изби топката в корнер.
През второто полувреме „Лудогорец” изравни играта, докато „Стяуа” допускаше доста брак в отиграванията.
Най-хубавото положение за „Лудогорец” в мача бе в 48-та минута, когато Върджил Мисиджан центрира в наказателното поле на „Стяуа”, Михаил Александров стреля, топката срещна десния стълб на вратата на домакините, след което рикошира в Гиедриус Арлаускис и излезе в корнер.
Три минути по-късно Юнес Хамза получи топката на добра позиция и стреля, но ударът му бе блокиран от Шукала и кълбото излезе в корнер. Първата опасна атака за „Стяуа” през второто полувреме бе в 53-та минута, когато Лучиан Сънмартян направи добър пробив и стреля, но неточно в страни от вратата на Владислав Стоянов.
„Лудогорец” можеше да поведе в резултата в 68-та минута, когато Фабио Ешпиньо центрира от корнер в наказателното поле на „Стяуа”, Марселиньо изпревари Арлаускис и стреля с глава, ала над напречната греда в аут.
Домакините изпуснаха невероятна възможност да вкарат гол в 80-та минута. Алесандру Кипчиу прокара топката между краката на Козмин Моци, след което излезе сам срещу Владислав Стоянов, но Йордан Минев направи решаващ шпагат в последния момент и изби топката, което бе достатъчно за вратаря на „Лудогорец” и той я улови.”Стяуа” стигна до победния гол в мача в 89-та минута. Габриел Янку подаде към Алесандру Кипчиу, който бе оставен непокрит и отблизо разстреля Владислав Стоянов за 1:0.
В добавеното време на мача „Стяуа” бе близо до това да реализира втори гол, но Владислав Стоянов успя да отрази удар на Габриел Янку.
Реваншът е през следващата седмица на националния стадион в столицата. 

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани