Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Силата на резерва в глобалния свят

[post-views]
Михаил Григоров
Михаил Григоров

Това, че България пое председателството на Комитета на резервните сили на страните членки на НАТО (National Reserve Forces Committee – NRFC) и на Междусъюзническата конфедерация на офицерите резервисти (CIOR) категорично е израз на доверие към нас от страна на съюзници и партньори от НАТО.
Домакинството на важни събития на тези организации безспорно утвърждават авторитета ни, но отварят и хоризонти за придобиване на нов опит и знания. На нов поглед и преосмисляне на възможностите и перспективите за развитие на резерва.
Дават широк терен за преосмисляне на силата на резерва и изграждане на нова философия към него.
Глобалният свят се променя пред очите ни. Третата мисия на армията придобива безпрецедентна актуалност. В тази мисия резервистите по целия развит свят са на първа линия под една или друга форма. И не само това.
Трябва нова и модерна визия за резерва, за военната подготовка изобщо, защото предизвикателствата са много и все по-нови. Затова и отношението трябва да е ново, адекватно на потенциала на резерва и на предизвикателствата, а защо не и на трансформационните и модернизационни процеси, които протичат в армиите на НАТО.  

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани