Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Аржентина с частично отмъщение над Германия

[post-views]

Аржентина победи световния шампион Германия с 4:2 в приятелски мач, който се игра в Дюселдорф. Двубоят бе своеобразно повторение на финала на шампионата на планетата в Бразилия, когато „гаучосите” претърпяха поражение с 0:1. Немците играха предимно с резервите си, докато бившият треньор на Барселона заложи почти на всички герои от Мондиал 2014.
Над всички в мача беше новата рекордна покупка в английския футбол Анхел ди Мария. Новата звезда на „Манчестър Юнайтед” се отличи с три асистенции и един гол в мрежата на Бундестима.
В 20-ата минута Ди Мария подаде на Кун Агуеро и той откри резултата. 20 по-късно Ди Мария центрира към Ерик Ламела и звездата на Тотнъм попари Мануел Нойер с удар от въздуха. През втората част на вратата застана Роман Вайденфелер, но в 48-ата минута и той не спаси мрежата си. Този път Ди Мария центрира от фаул, а защитникът Федерико Фернандес засече за 3:0. Само две минути по-късно Ди Мария завърши успешно атака на аржентинците. В 52-ата немците най-после се събудиха и Андреа Шурле от близо реализира за 1:4. След гола Льов пусна Гьотце и Мюлер.
В 78-ата минута Гьотце отново уши аржентинците, както направи това и във второто продължения на мача за световната титла. Най-голямата звезда на латиноамериканците и на световния футбол Лео Меси пропусна мача заради контузия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани