Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Велизар Шаламанов участва в Срещата на върха на държавите-членки на НАТО в Уелс

[post-views]

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов участват в Срещата на върха на държавите-членки на НАТО, която се провежда в Кралство Уелс. Делегацията не Република България е водена от президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев. Двудневната среща, която започна днес и е първата подобна след състоялата се в Чикаго през 2012 г., събира повече от 60 държавни глави и правителствени ръководители в курорта „Келтик Манър“ в Уелс.
Сред основните теми, които ще бъдат обсъждани в рамките на форума са кризата в Украйна, развитието на ситуацията в Афганистан и предизвикателствата пред бъдещето на НАТО.
Министър Велизар Шаламанов ще участва днес в срещата на Севрноатлантическия съвет на ниво министри на отбраната, по време на която ще бъде дискутирана платформата за оперативна съвместимост на Алианса. По-късно той ще присъства и на работна вечеря на министрите на отбраната от държавите-членки на НАТО.
Утре, 5 септември, министър Шаламанов ще участва в среща със своите колеги, където ще бъде обсъдена Програмата за засилени възможности на Алианса. Участие в нея ще вземат и представителите на страни-партньори като Австралия, Финландия, Швеция, Грузия и Йордания.

Най-ново

Единична публикация

Избрани