Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борислав Михайлов: Чака ни тежък мач срещу Азербайджан

[post-views]

Националният отбор по футбол отлетя за Азербайджан, където утре започва участието си в квалификациите за Евро 2016. Четирима национали се оплакват от различни контузии, но селекционерът Любослав Пенев се надява всички да бъдат готови за игра в срещата. До момента четирима играчи отпаднаха от плановете на Пенев заради здравословни проблеми. Това са защитниците Иван Иванов, Йордан Минев и Петър Занев, както и капитанът Ивелин Попов.
„Тежък мач ни очаква, дано утре сме доволни след края. Те имат екзалтирана публика, която ще подкрепя горещо. Имаме проблеми, но се надявам момчетата д се справят. Не е добре двама от основните да са контузени, дано да е на късмет. Всички трябва да имат настроение и самочувствие за победата. Мисля, че това е най-тежката група, въпреки че третия отива на бараж. Всичко влиза в сметките – и равенство”, коментира председателят на БФС Борислав Михайлов.
Защитникът Владимир Гаджев добави, че за националите е най-важно да победят.
„Разузнали сме много добре противника. Ако покажем това което сме тренирали, ще имаме успех”, заяви той.
Вратарят Владислав Стоянов коментира, че е важно е да се изпълнят поставените задачи, но не смята, че България може да се определи като фаворит.
„Ние обаче имаме по-качествени футболисти и по-добър колектив. Ивелин Попов ще липсва, но вярвам, че им достойни заместници. Сега мислим мач за мач, още е рано да се правят сметки, важно е да тръгнем с победа”, сподели той.
В Група „Н” за Европейското първенство през 2016 България е още с отборите на Хърватия, Норвегия, Италия и Малта.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани