Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военен телевизионен канал & NATO channel

[post-views]

Международният център за мироопазване и сигурност в западния украински град Яворив бе домакин на военните учения „Репид Тридент 2014”.
1300 войници от 15 страни от НАТО и от инициативата „Партньорство за мир” участваха в сухопътните маневри, продължи близо 2 седмици. 35 военнослужещи от 101-ви алпийски батальон от състава на 68 бригада – „Специални сили” представиха българската армия в Яворив.
Основата цел на „Репид Тридент 2014” е да подобри взаимната оперативност между въоръжените сили на отделните държави на ниво мултинационален батальон за провеждането на сухопътни операции.
Подобряването на сътрудничеството в комуникациите, в общото разбиране на националните стандарти на оперативните процедури, както и на тактическите техники и процедури се постигат трудно при военни маневри с участието на представители от толкова много страни.
Езиковата бариера и различните техники на отделните въоръжени сили са част от предизвикателствата, които участниците трябва да преодолеят, за да работят заедно на ниво батальон или корпус при създаването на отделни групи и установяването на предни оперативни бази.
По време на ученията бяха отработени редица ключови задачи. От противодействие на импровизираните взривни устройства, до конвойни операции и патрулиране, които са неизменна част при провеждането на операция за поддържане на мира и сигурността.
Инициативата за сухопътните военни учения „Репид тридент 2014” е на украинското правителство и армия с активната подкрепа на Въоръжените сили на САЩ в Европа.

Най-ново

Единична публикация

Избрани