Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Георги Близнашки: Актуализация на бюджета е неизбежна

[post-views]

В момента се работи по предложението за актуализация на бюджета, което ще бъде представено в понеделник на социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество, каза пред журналисти премиерът проф. Георги Близнашки. Той увери, че служебният кабинет ще подготви предварително всичко необходимо, което ще създаде нормални условия за следващото правителство и нормален начален ритъм на работа на следващото Народно събрание.
По думите на Близнашки в момента има пълен консенсус за това, че актуализацията на бюджета е неизбежна.
Кабинетът ще предложи вариант как това да стане, тъй като това е част от неговите задължения.
Министър-председателят припомни, че служебното правителство наследи много необезпечени ангажименти и понастоящем буквално „гаси пожари”.
Той добави, че няма излишни разходи, които да имат за цел да печелят общественото одобрение, точно обратното – всички отпуснати средства от бюджета са за неизбежни и крайно необходими нужди.
За пример Близнашки даде разходите, свързани с преодоляване на последиците от наводненията и усилията да се нормализират отношенията с Европейската комисия за възстановяването на плащанията по спрените оперативни програми.
Премиерът коментира и наказателната процедура на ЕК заради КТБ като каза, че се надява на откровен диалог с Брюксел, в който да се стигне до взаимно приемливо решение.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани