Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Капитан Станислав Петров, командир на 4-то авиационно звено в авиобаза Долна Митрополия

[post-views]

Капитан Станислав Петров е от тези хора, които не само владеят небето на борда на всички видове летателни машини, но и дават криле на тези, които мечтаят да полетят.
Той е командир на четвърто авиационно звено на авиационната ескадрила в поделението в Долна Митрополия.
Основните му задължения са свързани с авиационното обучение на курсантите, тъй като от две години работи като част от командно-инструкторския състав в базата.
Капитан Петров избира професията на летец още като ученик, а се дипломира през 2000 година.
Споделя, че кариерата му е минала през различни поделения: в авиобази Каменец, Враждебна, Крумово, а през 2006 г. се завръща в авиобаза Долна Митрополия. Летял е на по-голямата част от летателната техника на ВВС.
Според него подготовката за работата на авиатор се състои в теоретичните занятия, в поддържането на добра физическа форма и в практическите тренировки.
Капитан Петров казва, че е доволен от работата си като инструктор, поема цялата отговорност по безопасността на полетите, а най-важното му задължение е да обучи добре младите летци.
За роднините си той смята, че се гордеят с постигнатото от него. Като цяло хората се отнасят с уважение и любопитство към професията на летеца, а за себе си капитанът си пожелава да има възможност да обучи още много авиатори.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани