Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Колежът по охрана в Стара Загора откри зрелищно новата учебна година

[post-views]

С показно нападение над официалните гости и обезвреждане на нападателя започна учебната година в Професионалния колеж по охрана и сигурност „Свети Георги Победоносец” в град Стара Загора. Зрелището бе подготвено от колежаните по повод посещението на създателя на учебното заведение Румен Ралчев, директора на софийския колеж от веригата Илка Алексиева, и нейния колега от Стара Загора Маноил Манев.
Членове на Българската бодигард федерация показаха на първокурсниците в Стара Загора как се съпровожда ВИП лице и как се отразява атака срещу него.
Ген.-майор о.р. Румен Ралчев коментира пред камерата на ВТК, че оценката за дейността на колежа е много добра, за което спомага и подкрепата, давана от Българската бодигард федерация, която допълва практически учебния процес.
Директорът на „Свети Георги Победоносец” Маноил Манев преподава по две основни дисциплини – екипна и тактическа подготовка и предмет, свързан с оперативната работа на служителите в сигурността. Той е автор на един от учебниците, който се ползва в колежа – „Да обучим бодигард”.
За методите си на преподаване споделя, че тренировката на младежите минава през различни етапи, както се гради личността на малкото дете.
През тази учебна година колежаните ще тренират в нова зала за бойно-приложни спортове. Освен с добрата материална база, „Св. Георги Победоносец” се отличава и с униформата на обучаемите. По думите на директорката на софийския колеж и секретар на Българската бодигард федерация Илка Алексиева обучението в Стара Загора е насочено към по-твърдата охрана, като часовете по спорт и изобщо силовите спортове са по-силно застъпени в програмата. Въпреки това в колежа учат и голям брой дами.
Веригата от колежи има филиали в София, Смолян и Стара Загора. Всяка година там се дипломират около 200 души, а вече 18 години колежите подготвят професионалисти, които достойно заемат своето място, както в частните, така и в държавните служби за сигурност.

Най-ново

Единична публикация

Избрани