Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заразената с eбола медицинска сестра в Испания се пребори с болестта

[post-views]

Испанската сестра, която бе първият човек, заразил се с вируса извън Западна Африка, е успяла да се пребори с болестта. Властите в Мадрид съобщиха, че Тереза Ромеро се е излекувала, след прилагането на експериментално лекарство и серум, съдържащ антитела, извлечени от организма на преборили болестта пациенти.
Междувременно летището в Брюксел също въведе специална апаратура, която да наблюдава пътниците, пристигащи от епицентъра на заразата в Западна Африка, за симптоми на вируса, единият от които е висока температура. Подобни мерки са въведени на почти всички международни летища в Европа и САЩ.
Въвеждането на превантивни мерки в Европа е и сред темите в дневният ред на срещата на външните министри на ЕС, които се събраха в Люксембург. Ден преди събитието германският външен министър Франк Валтер Щайнмайер заяви, че Европа трябва да впрегне целия си ресурс и намекна, че Брюксел може да изпрати цивилна мисия в Западна Африка.
Тя трябва да помогне на властите в най-засегнатите страни да се справят с разпространението на болестта.
Единствената позитивна новина по темата дойде от Световната здравна организация, която обяви Нигерия за първата страна, в която официално се е преборила с епидемията. През последните шест седмици не е бил регистриран нито един случай на заразен с ебола.

Най-ново

Единична публикация

Избрани