Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военен телевизионен канал & NATO channel

[post-views]

Настоящето издание на рубриката се фокусира върху подготовката и обучението на офицерите от афганистанската армия.
През 2014 г. се дипломира първият випуск Нациoналната академия за офицери на Афганистан. Повечето от военните споделят, че са избрали професията, за да воюват срещу талибаните и да подкрепят установяването на траен мир в страната.
Обучението на мъжете в академията продължава две години, а тя отвори врати миналата година с финансовата помощ на Великобритания. Сред менторите на афганистанските офицери има военнослужещи от Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, Дания и Норвегия. От известно време към тях се присъединяват и афганистански офицери.
Чуждестранните военни, които са ментори на афганистанските кадри, използват натрупания опит в реални бойни действия. Ученията, които пресъздават колкото се може по-реална враждебна среда, се провеждат във военния тренировъчен център край столицата Кабул. Той е и най-голямото военно съоръжение в страната.
Тренировки и лидерски умения – това е нужно на офицерите, за да станат добри командири.
Докато бойното поле в Афганистан постоянно еволюира, всички се надяват местните сили за сигурност да се адаптират към промените и да успеят да подсигурят стабилна среда на сигурност и след приключването на бойната мисия на НАТО ИСАФ в края на годината.

Най-ново

Единична публикация

Избрани