Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Липси в строя на властта

[post-views]
Андрей Рангелов
Андрей Рангелов

Вече 20 години един от стожерите на военното образование – факултет „Национална сигурност и отбрана“ във ВА „Г. Ст. Раковски“, върши своята апостолска работа на академичния фронт. Ден след ден, година след година преподавателите отварят очите на ученолюбивата младост за това що е армия, как се градят отбранителни способности, доколко да разчитаме на съюзниците ни от НАТО и ЕС и доколко – на себе си.
И всичко щеше да е академично спокойно и достолепно, в унисон с парковата среда на най-старото висше военно училище у нас, ако не беше въпросът какво става с възпитаниците на Алма матер, след като тръгнат с диплома в ръка по Алеята на славата към портала. Вярно, мнозина се вливат в редовете на институциите от отбраната и сигурността. Други отиват по фирми и организации, където все нещо от придобитите знания в един момент може да им е полезно.
Но нека да сме честни – тези хора не са масово в строя на властта. А са наясно с фундаменталните въпроси за съществуването на държавата.
Понякога липсата им по върховете се усеща много силно от обществото. Поне докато не заемат местата, за които имат подготовка от Военната академия.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани