Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Офицер-маратонец спечели кроса във Военна академия

[post-views]

Офицер, чието хоби са маратоните, спечели благотворителния крос в парка на Военна академия „Г. Ст. Раковски“ в навечерието на Деня на народните будители. Капитан втори ранг Тодор Димитров, докторант във ВА и преподавател, финишира със солидна дистанция пръв в оспорваната надпревара.
Моето хоби са маратоните и по-дългите бягания – ултрамаратоните, и тук ми беше малко късно да загрея, но се радвам да дам един урок на младите, сподели с усмивка победителят за в. „Българска армия“. Това е благотворителен крос, като всички средства от продажба на фанелки, от дегустации и дарения ще отидат по сметката в полза на двете училища и детската градина, пострадали при наводнението в Мизия, обяви началникът на ВА „Г. Ст. Раковски“ контраадмирал Митко Петев. Време е да събудим у нас доброто, апелира той, давайки старт на надпреварата, в която рамо до рамо по пътеките на парка тичаха ученици от столичните училища, студенти, слушатели, преподаватели.
След финиша дойде ред за градинското парти. Присъстващите похапнаха боб-чорба, сготвена от Ути Бъчваров и неговия екип. Аз играя ролята на кашевара, ще можете да се подкрепите с един от символите на българското гостоприемство – прословутия фасул, обяви известният кулинар и шоумен.
Радвам се не само за победата, а за това събитие, което се случва, заяви капитан втори ранг Димитров. По думите му, за да бъде спортното бягане леко и успешно, най-важното е човек да чувства желание и радост от това, което прави, а не да го приема като някакво наказание или бреме по задължение. Така съм се изградил, че ако пропусна бягания, не се чувствам комфортно, сподели победителят в кроса. И, разбира се, спортът е в плюс за нашето здраве, допълни той.

Андрей Рангелов

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани