Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Сухопътни войски отпразнуваха 129 години с концерт

[post-views]

С тържествено събрание и концерт Сухопътните войски финализираха проявите по случай техния празник 19 ноември.
В такива моменти се обръща поглед назад, прави се равносметка на постигнатото. Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев отчете наред с проведените съвместни учения и сертификации на батальонни бойни групи и участието на военнослужещите в операции по подпомагането на населението при бедствия и кризи. С това той потвърди отново, че българският войник е винаги до своя народ.
Генерал Боцев благодари на ръководството на МО и щаба по отбрана на БА за подкрепата в изграждането на новия облик на СВ, които винаги ще бъдат гарант на авторитета на армията.
Със заповед на министъра на отбраната бяха наградени отличили се през годината военнослужещи и цивилни служители. Наградите връчи зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова. Тя подчерта, че уважава всекидневния достоен войнски труд, изпълнен с трудности и напрежение.
Награди връчи и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, който пожела на целия личен състав здраве и вяра в бъдещите успехи.
За празничната програма тежестта отново падна върху раменете на Представителния ансамбъл на въоръжените сили с ръководител Снежина Темелкова.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани