Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Патриотичният фронт оспорва зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов

[post-views]

Лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов изрази в печатно издание недоволството си от назначаването за зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов. Мотивът му е миналото на Исмаилов като част от ДПС. Пред БНТ той заяви, че заради това Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си за кабинета.
Днес в парламента изказването на Симеонов бе опровергано то съпредседателя на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов с думите, че към днешна дата ПФ не е поставял условие за оттегляне на зам.-министъра на отбраната от Реформаторския блок Орхан Исмаилов срещу подкрепа за правителството.
Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева коментира, че по-късно днес ще имат среща с представители на ПФ, за да обсъдят изявлението на Симеонов.
Председателят на партията „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов потвърди, че Орхан Исмаилов е кандидатура, обсъдена с министъра на отбраната и с премиера бойко Борисов ,който го е назначил. Той обвърза атаките срещу Исмаилов с ретроградни сили, свързани с бившата Държавна сигурност заради поста му в комисията по досиетата.
Самият Исмаилов отказа да коментира отношенията с Патриотичния фронт, защото управляващата коалиция е между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани