Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Самсон и Далила на Сен-Санс в Софийската опера

[post-views]
Надя Кръстева
Надя Кръстева

На 11 декември в Софийската опера е премиерата на прочутата опера на Камий Сен-Санс „Самсон и Далила“. Участват изключителните гласове на мецосопраното Надя Кръстева и немският тенор Ендрик Вотрих заедно със солистите: Даниела Дякова, Цвета Сарамбелиева, Константин Андреев и Петер Свенсон.
Ендрик Вотрих е завършил пеене в „Джулиард Скул“ – Ню Йорк, триумфирал е по сцените на Берлинската Щатсопер Унтер ден Линден, Карнеги Хол, Миланската скала, Щатсопер и Фолксопер във Виена, Кралската опера в Лондон, Байройтския фестивал, Националния театър в Мюнхен, Нов национален театър – Токио, Операта в Монреал и Земперопер в Дрезден.
Мецосопраното Надя Кръстева учи при проф. Жасмина Костова в Националната музикална академия, специализира в академията на Борис Христов в Рим при Анита Циркети. Любимка е във Виенската опера. Пее в чикагската „Лирик опера“ в „Кармен“ от Бизе и ръководството на театъра твърди, че „сензационното мецосопрано Надя Кръстева танцува и пее в ролята на циганската съблазнителка, като никой друг днес!“ Кръстева дебютира и в Миланската Скала като Амнерис в „Аида“, има гостувания още и в Берлин.
Диригент на „Самсон и Далила“ ще бъде Ерих Вехтер – генерален музикален директор на операта в Детмолд и първи гост-диригент в операта в Бон. Режисьор е Уго де Ана. Следващите спектакли на операта са на 12, 13, 14, 19, 20 и 21 декември.

Лъчезар Лозанов

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани