Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Красен Кралев откри антидопингова конференция

[post-views]

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри първата национална антидопингова конференция под надслов „Честна игра за постижения без допинг“. Форумът се организира от българския Антидопингов център. На него бяха обсъдени най-новите постижения в борбата срещу употребата на забранени вещества и стимуланти в спорта.
В двудневната конференция като гост лектори участват Фредерик Донзе – директор на Европейското бюро на Световната антидопингова агенция и член на изпълнителното бюро, Жозеф де Пенсие – председател на Института на антидопинговите организиции и член на изпълнителното бюро на WADA и Стейси Шевил – заместник-директор на Английската национална антидопингова организация.
Конференцията е част от усилията на спортното министерство да сертифицира националната допингова лаборатория, тъй като тя отговаря на международните стандарти.
Кралев се срещна и с вицепрезидента на международната федерация по модерен петобой Хуан Антонио Самаранч-младши. Испанецът, който е и член на МОК, е в София за редовно заседание на конгреса и борда на световната централа по модерен петобой. Събитието ще се проведе от 28 до 30 ноември. Сред участниците ще бъде и шефът на централата д-р Клаус Шорман. Миналия месец той посети България по случай 90-годишния юбилей на БОК.

Най-ново

Единична публикация

Избрани