Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джордж Клуни със „Златен глобус“ за цялостно творчество

[post-views]

72-те награди „Златен глобус“ показаха, че в киното не всичко е предвидимо. За големите победители се смятат „Юношество“ и „Аферата“, които преодоляха тежка конкуренция. В речта си след връчването на награда за цялостно творчество на името на Сесил Демил Джордж Клуни припомни за срещата си с любовта, за необратимите загуби в живота и за Робин Уилямс. Клуни бе категоричен – не трябва да има огъване, когато става дума за свободата на словото.
Водещите на церемонията – Тина Фей и Ейми Поулър, с шегите си внесоха очарователен стил в атмосферата на вечерта. Джулиан Мур получи награда за най-добра актриса в драма и специално благодари на създателите на филма, защото „днес никой не иска да прави филми за жени на средна възраст“.
Кевин Спейси получи първия си „Глобус“ след 7 номинации за ролята си в „Къща от карти“. Изненадите – фаворитът „Бърдмен“ беше изместен от „Гранд хотел Будапеща“, но затвърди прозвището си „голямото завръщане на Майкъл Кийтън“ след наградата за най-добър актьор в комедия или мюзикъл.
Прогнозата се потвърди – „малките“ и независимите продукции успяват да пробият път сред „големите“. Подобна е тенденцията и при телевизионните сериали. Знак за това е спечелилата Джина Родригез за най-добра актриса в телевизионна комедия в продукцията на CW Jane the Virgin, която надделя над Лина Дънам от „Момичета“ на HBO.

Наградите:
Драма – „Юношество“
Мюзикъл/комедия – „Грандхотел Будапеща“
Режисьор – Ричард Линклейтър за „Юношество“
Драматичен актьор – Еди Редмайн, „Теорията на всичко“
Актьор в мюзикъл/комедия – Майкъл Кийтън, „Бърдмен“
Драматична актриса – Джулиян Мур, Still Alice
Актриса в мюзикъл/комедия – Ейми Адамс, „Големи очи“
Драматичен сериал – „Аферата“
Комедиен сериал – Transperant
Драматичен актьор в сериал – Кевин Спейси, Къща от карти“
Драматична актриса – Рут Уилсън, „Аферата“
Комедиен актьор – Джефри Тъмбър, Transperant
Комедийна актриса в сериал – Джина Родригес, Jane the Virgin
Минисериал или тв филм – „Фарго“
Чуждоезичен филм – „Левиатан“ (Русия)

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани