Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Юбилей с концерт на Александрина Милчева

[post-views]
Александрина Милчева, заедна с директора на Софийската опера и балет Пламен Карталов.
Александрина Милчева, заедна с директора на Софийската опера и балет Пламен Карталов.

С концерт в Градския дом на културата Пловдивската опера ще отбележи днес юбилея на световноизвестното мецосопрано Александрина Милчева. Звездната ни певица е пяла в 168 спектакъла на Виенската опера, където за изпълнението й на „Кармен“ с Пласидо Доминго е извикана 36 пъти на сцената за поклони.
На сцената си е партнирала още с Лучано Павароти, Хосе Карерас, Борис Христов, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Мирела Френи и много други големи артисти. Пее в редица световноизвестни оперни театри като „Ла Скала“, парижката „Гранд опера“, „Арена ди Верона“, „Ковънт гардън“, „Метрополитън опера“, Болшой театър, оперите в Барселона, Мадрид, Сан Франциско, Далас, Синсинати, Токио, „Театро Колон“ в Буенос Айрес, в Рио де Жанейро, оперите в Цюрих, Женева, Лозана, Мюнхен, Хамбург, Бон и много други.
В Пловдив Милчева ще изпълни песни от Брамс, Чайковски и Уолф. На сцената ще се качат и нейни ученици от Международната оперна академия „Сакра“ – Евгения Ралчева и Алек Аведисян. Те са започнали успешна кариера с подкрепа на оперната легенда.
Ще бъдат показани уникални кадри от личния архив на певицата с участията й в световните оперни театри.

Лъчезар Лозанов

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани