Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

1682-ма военнослужещи са оказвали помощ за 11 месеца

[post-views]

Задачите, свързани с формирането, подготовката, развръщането и управлението на контингентите от Българската армия за участие в мисии и операции в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово, Грузия, „Аталанта“, Мали и Active Fence – Турция, през 2014 г., са изпълнени. Това се посочва в Анализа на подготовката на Съвместното командване на силите, представен от контраадмирал Георги Мотев, временно изпълняващ длъжността командващ на СКС. Такива са и оценките на коалиционните партньори и особено – на водещите нации, посочи той.
Основните усилия в подготовката на Щаба на СКС бяха насочени към планираните щабни тренировки, подготовка и провеждане на Командно-щабно учение „Съвместна поддръжка 2014“ и изпълнението на задачите от трите мисии на Българската армия.
СКС успешно осъществява управлението на формирования от Българската армия за овладяване и преодоляване на последиците от природни бедствия и промишлени аварии. 154 мероприятия по оказване помощ на населението са били изпълнени от януари до ноември 2014 г. В тях са участвали 103 формирования, 1682-ма военнослужещи и над 400 единици техника. Оказана е помощ на Държавната агенция за бежанците за овладяването на миграционния процес – се посочва още в анализа.
През годината в района на учебния полигон „Ново село“ са били проведени 9 учения, сред които международното компютърно подпомагано учение Saber Guardian – 14, сертифицирането на две батальонни бойни групи от състава на Сухопътни войки, съвместна подготовка на формирования от морската пехота на САЩ в Европа и на формирования от Сухопътни войски и др.

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани