Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Армията и Радиото са едно цяло

[post-views]
Радослав Янкулов
Радослав Янкулов

Българската армия и Българското национално радио са със закодирана съдба по отношение на успехите и победите. Както БА няма пленено знаме, така и БНР няма загубена битка на фронта, на който работим. Това се дължи на символите и правилата, еднакво валидни и за Българската армия, и в Радиото – патриотизмът, грижата за Родината и любовта към България, отговорността към българския род и към нашите професии. Мисиите да сме първи, когато трябва да помогнем в беда на нашите сънародници, да сме първи, за да отбележим успех или постижение, да бъдем справедливи, дисциплинирани и така подредени в живота и в работата си, че това, с което се занимаваме, и това, което е наше призвание, да носи винаги успех – също са еднакви.
Сигурен съм, че приятелите от Българската армия ще продължат да ни дават поводи да отразяваме труда, успехите им, трудностите, които срещат. Ще ни дават поводи да влагаме майсторството, на което сме способни, за да покажем величието на усилията и любовта им към Родината. Казвам това, без да правя каквото и да е разделение, защото ние сме едно цяло.
Искам да споделя и факт с голямо лично значение. Първите си стъпки в журналистиката, първите редове, които написах по повод събития, които съм отразявал, бяха в редакцията на тогавашния вестник „Народна армия“, на пишещата машина на „Народна армия“ и под ръководството на колегите, с които работих тогава. Никога няма да забравя това.

* Думи на генералния директор на Радиото
след награждаването на БНР от началника
на отбраната вицеадмирал Румен Николов

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани