Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Нов опит за постигане на мир в Украйна

[post-views]

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще се присъедини към лидерите на Украйна, Франция и Германия, които в сряда се събират в беларуската столица Минск в нов опит за намиране на решение на кризата в Източна Украйна.
Именно лидерите на Франция и Германия, президентът Франсоа Оланд и канцлера Ангела Меркел, подеха новата мирна инициатива, като в края на миналата седмица посетиха украинската и руската столици.
Междувременно Ангела Меркел замина за САЩ, в опит да убеди администрацията на президента Барак Обама, да забави планираното изпращане на военната техника в Украйна. Външните министри на ЕС, които заявиха, че имат готовност да затегнат санкциите срещу Русия, също са в изчакване, за да се даде шанс на мирните преговори.
В същото време конфликтът в Източна Украйна продължава да взима човешки животи. Украинската армия съобщи, че е загубила 9 войници през последните 24 часа. Най-интензивните боеве се водят край град Дебалцево, който се превърна в епицентър на подновените сблъсъци.
Най-малко 5400 души са убити отначалото на конфликта в Източна Украйна. Изселилите си надхвърлиха милион и половина, според последните данни на ООН.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани