Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Конфликтът в Украйна се разраства преди срещата в Минск

[post-views]

Продължават интензивните боеве между правителствените сили и проруските бунтовници в Източна Украйна, в навечерието на очакваните мирни преговори в беларуската столица Минск. Двете страни се стремят да овладеят колко се може повече територия преди да седнат на масата за преговори, коментира Би Би Си.
През деня бунтовниците подновиха офанзивата си за контрола на град Дебалцево, с което целят да бетонират позициите си в Луганска област. През града минава ключов железопътен път и магистрала. Украинската армия е подложена на масиран ракетен обстрел в град Крематорск в Донецка област.
Междувременно доброволческият Азавски батальон към украинската армия обяви, че провежда контраофанзива срещу сепаратистите при черноморския град Мариупол.
Заради интензивните боевете се задълбочава и хуманитарната криза в Източна Украйна.
Градовете далеч от военните действия вече изпитват трудности се справят с потока от хора, които са принудени да напуснат домовете си.
Над 1 милион и половина души са изселени от началото на конфликта в Източна Украйна. Една голяма част от тях са потърсили убежище в Русия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани